Skip to content

Antieke klederdrachtsieraden

Voor een oorijzer dat gerepareerd moet worden omdat er een scheurtje in zit, voor bijbelbeslag dat schoongemaakt moet worden omdat het vuil is en voor  nieuwe schoengespen of mantelhaken bent u bij goud- en zilversmid Kooiker op het juiste adres.

Wij richten ons met name op de klederdrachtsieraden van Staphorst. Maar ook voor andere streekdrachten kunnen we de reparaties uitvoeren.

Ook wanneer u op zoek bent naar bijvoorbeeld bijbelbeslag, oorijzers, zilveren of gouden knopen, gespen, mantelhaken of zilveren tasbeugels kunt u contact met ons opnemen. Want wellicht hebben wij nog iets voor u.

Bijbelbeslag

Het bijbelbeslag wat wij in ons atelier hebben, bestaat uit verschillende soorten en maten. Zo hebben wij bijbelbeslag voor Staphorster bijbels en slotjes voor psalmboekjes.

Niet alleen wanneer u nieuw bijbelbeslag zoekt, maar ook wanneer het schoongemaakt of gerepareerd moet worden, kunt u het bij ons brengen.

Oorijzers

Oorijzers kunnen vakkundig gerepareerd en schoongemaakt worden.

Antieke sieraden

Wij hebben diverse antieke sieraden voor de verkoop. U kunt denken aan zilveren tasbeugels, oorijzers, (mantel)haken, knopen, gespen en sieraden van andere streekdrachten.