Skip to content

Moderne sieraden

Bij moderne sieraden kunt u onder andere denken aan colliers, armbanden, ringen en manchetten. In ons atelier hebben we een aantal voorbeelden van deze sieraden.

De standaardsieraden kunnen we binnen enkele dagen leveren. Bij aanpassingen of bij een eigen voorstel bekijken we wat hierin de mogelijkheden zijn.

Armbanden 

De armbanden zijn er in verschillende soorten. Hierbij kunt u denken aan armbanden met een graveerplaatje waar een naam ingegraveerd kan worden, bedelarmbanden, slavenarmbanden en klemarmbanden in verschillende soorten en leren armbanden met bijvoorbeeld een zilveren knoop.

Colliers 

Ook colliers hebben we in verschillende soorten en maten. Eigengemaakt, maar ook colliers uit de gewone collectie. Denk aan Jassaroncolliers (bijbelketting) en vele andere soorten.

Hangers

In ons atelier hebben we meerdere soorten hangers. De meeste hangers zijn gemaakt van Staphorster klederdrachtsieraden. U kunt denken aan een mantelhaak die u als hanger gebruikt, een knoop of een miniatuurversie van een oorijzerkrul. Ook gouden of zilveren munten kunt u gebruiken als hanger voor uw collier. Hiervoor hebben we meerdere muntranden waar ze in bevestigd kunnen worden.

Wilt u een hanger voor uw ketting en komt u zelf met een voorstel? Dit is ook mogelijk. Samen met u kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Zoetwaterparels

Naast gouden en zilveren sieraden zijn er ook sieraden van zoetwaterparels. Hiervan hebben we zowel armbanden als colliers. Bij deze sieraden kunt u zelf de gewenste lengte, de grootte van de parels en de sluiting kiezen. De sluitingen zijn er in goud, zilver en double en in verschillende modellen.

Manchetknopen

Manchetknopen kunnen we voor u maken van uw eigen knopen, maar ook hebben wij een ruim assortiment knopen om manchetten van te maken. De manchetten met eigen initialen zijn speciaal.

Ringen

Bent u op zoek naar een ring met een zilveren knoop of een ring van een gouden oorijzerkrul? Of zijn jullie op zoek naar trouwringen? Bij goud- en zilversmid Kooiker is veel mogelijk. In ons atelier hebben we een aantal voorbeeldringen. Deze ringen kunnen we ook voor u maken. 

Hieronder een aantal voorbeelden van (trouw)ringen die wij gemaakt hebben. Dit is een selectie van wat wij kunnen maken. Wanneer u zelf een idee heeft voor een ring kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn om zo uw eigen ideeën en wensen te realiseren.